Custom Search

Current Affairs Questions 2016

Included  2016 events related gk and current affairs questions 

*last updated on 19/1/2017.

Click here for 2017 Current affairs

This post is outdated may be used as a reference

1.Who is the present Union Railway minister?
    Answer: Suresh Prabhu

2. The venue for 2016 SAARC summit (19th)  ?
    Answer: Islamabad (Pakistan)

3. Venue for 2016 Olympics ?
     Answer: Rio de Janeiro, Brazil

4. UN Observes 2016 as ________?
     Answer: International Year of Pulses

5 . Who was recently appointed as Chairman of Competition Commission of India?
Answer: Devender Kumar Sikri

6. What is the full form for ASBA that was recently in news ?
Answer: Application Supported by Blocked Amount (Introduced by SEBI for applying to IPO - initial public offers )

7. Who will be the chief guest at 2016 Republic day parade?
Answer: French President Francois Hollande

8.Who is the First Lady chief minister in jammu and kashmir?
Answer: Mehbooba Mufti Sayeed

9. First railway university will be in which state?
Answer: Gujarath( Vadodra )

10. Who is the Vice Chairman of NITI Aayog ( National Institution for Transforming India)?
Answer : Arvind Panagariya Andrew Wiles( Brittan )

19. which is the 2016 ICC World Twenty20 Venue ?
Answer: India

20. The eighth BRICS Summit(2016) will be held in which country?
Answer: India(Goa)

21. India's first Semi high speed train?
Answer: Gatimaan running between Delhi and agra

22. Newly elected assam chief minister?
Answer: Sarbanada Sonowal(BJP)

23. Newly elected kerala chief minister?
Answer: pinarayi vijayan 

24. which state is linked with jat protest?
Answer: Hariyana

*25. 2016  jnanpith award winner?
Answer: Shankha Ghosh (Bengali poet)

*26. who won  2016 miss world ?
Answer:  Stephanie Del Valle(Puerto Rico)
Miss world 2016

Questions from RIO Olympics 2016

26*.What is the mascot of 2016 Rio Olympics ?
 Answer: Vinicius and Tom 

27. Who was the flag bearer for India in the 2016 Rio Olympics ?
Answer:  Abhinav Bindra

28.Indian player who won silver medal in badminton at Rio Olympics 2016  ?
Answer: P V Sindhu

29.Indian player who won bronze medal in wrestling at Rio Olympics 2016  ?
Answer: Sakshi malik

30. The youngest Indian who won Olympic medal ?
Answer : P V Sindhu

31.Which country won highest number of medals in Rio Olympics 2016?
Answer: United states (Total 121 medals)

*32. Where is the venue for 2020 olympics?
Answer: Tokyo  

*33. 2016 rajiv gandhi khel ratna award winners?
Answer: Sindhu(badminton), Sakshi malik(wrestling), Dipa  Karmakar(gymnastics), Jitu Rai(shooting)

*34.Where is the venue for 2018 Asian games ?
Answer: Indonesia

*35. Newly elected prime minister of United Kingdom?
Answer: Theresa may

*36. Who wrote the book "Aranyer Adhikar"?
Answer: Mahasweta devi(Bengali writer recently passed away.Other important books "Titu Mir , Hajar Churashir Maa")

37*. Who is the recently appointed Governor of Reserve Bank of India  ?
Answer: Urjit Patel

38*. Where is the venue for 2016 G20- summit?
Answer: Hangzhou, China

39*  Where is the venue for Asean summit 2016?
Answer: Lavos

40*. Who wrote the the book " One Indian girl"?
Answer: Chetan bhagath

Nobel prize 2016

41* who won 2016 nobel prize in medicine ?
Answer: Yoshinori ohsumi 

42*. Who is the winner of 2016 Nobel prize in physics  ?
Answer:David thouless,Duncane haldane, Michael kosterlitz

43*. Who is the winner of 2016 Nobel prize in chemistry  ?
Answer: Fraser Stoddart, Jean-Pierre Sauvage, Ben Feringa 

44*.Who won 2016 Nobel prize in Literature  ?
Answer:Bob Dylan 

45*. Who is the winner of 2016 Nobel peace prize
Answer: Juan Manuel Santos(President of Colombia )

46* who are the winners of  2016 Nobel prize in economics?
Answer: Oliver Hart &  Bengt Holmstrom
*newly updated


  1. Dear sir/madam i am preparing for RRB for the post of COMMERCIAL APPRENTICE FOR 206 exam. please send the maerial.

  2. Largest cell in human body?? Nerve cell..

  3. Best current affair
    Ples continue...

  4. Good information and thanx to the admin

  5. Sir, for UPSC 2016 from which year ( I mean from June 2015 - may 2016) General knowledge nd current affairs have to prepare for

  6. India has become the 4th largest spender on defence according to the us business research provider HIS inc

  7. World first tiger safari has opened in Madhya pradesh

  8. Winner of the 2016 Miami open men's singles title - Novak djokovic

  9. Fully unreserved superfast train - antyodaya express

  10. An initiative (SEEMA DARSHAN) has been launched by which ministry

  11. I am giving ITI 2016 entrance exam.. I thought this questions will be helpful for me in exam

  12. David Cameron resigned after brexit as he was supporting "stay britain im EU".
    New PM of uk is Theresa may.

  13. Pm of britain david Cameron resigned after pm is Theresa may.

  14. good information about has enhance knowledge.people have learn inteligently.

  15. Who founded shahanwaz commision?...j neheru 1955

  16. Who founded khesla commision?..I g gandhi 1977

  17. World biggest dayno them park? dubai

  18. World highest glass bridge?...grand kenan or hero in pihiyang mountain chaina

  19. Who founded acedamic association? ...derozio in 1828

    1. Who is the founder of young bengal ?
      Answer: Henry Louis Vivian Derozio

  20. Manipur new governor. .nazma hepatulla and assam new governor..banwari laal purohit

  21. India's first fully organic state is sikim

  22. fantastic compilation...

  23. Which country is known as bowl of sugar? Ans-CUBA

  24. Good knowledge ... Thanks to whole team and for knowledgeable comments

  25. Thanks for your updates which is very much useful for ccompetitive exam. Pls send some bank affairs

  26. wow wonderful i am very proud on my country

  27. This information is very help for competitive exam .thanks a lot

  28. Sir I am preparing for postman exam please send this type of material English subject

  29. Please give some more harder questions.

  30. i prepare a cmat exam for mba u have any idea how to current affairs have it..

  31. Replies
    1. which city hosted India's 500th test match ?

  32. Very nyc , it has all the topics required for my gk exam

  33. First Indian to win Olympic medal(bronze)-K.D Jadav,1952

  34. Seems very helpful for AMU 10+2 Entrance.Let's see how many questions match.

  35. youngest girl to climb mt everest? Poorna


feel free to comment

Instead of "thanks" post a useful question that you know well, all of us will consider it as your thanks

Please read our Comment Policy about backlinks
or it will be deleted

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...