Custom Search

Current Affairs Questions 2017 : updated

    2017 current affairs Quick reference Questions for  psc, upsc, ssc,and bank exams 

check 2018 Current affairs questions

*last updated on 12/12/2017.

Who is the winner of 2017 Mother Teresa Memorial award for social justice?
Answer: priyanka chopra 

Who is the miss universe 2017?
Answer:  Leigh Nel-Peters

Who is the present CAG(comptroller and auditor general of india)
Answer:Rajiv Mehrishi

Who is the winner of Miss world 2017 ?
Answer: Manushi chhillar from India

who is the winner of miss earth 2017?
Answer:  karen ibasco from Philippines

who is the winner of 2017 jnanpith award 2017?
Answer: Krishna sobti

 India government's project for relief to rohingya refugee?
answer:  operation insaniyat

who is the winner of 2017 formula1 championship?
Answer: Lewis Hamilton

Which country recently grant citizenship to humanoid robot "Sofia"?
Answer:Saudi Arabia

Which team won Asia cup hockey 2017?
Answer: India (Runner-up: malaysia)

which country won asia cup women's hockey 2017?
Answer: India

Who won 2017 Fifa Men's player of the year?
Answer: Cristiano Ronaldo

Who won 2017 Fifa Women's player of the year?
Answer: Lieke Martens

1.who is the chief guest of 2017 republic day parade?
Answer:   Mohammed bin Zayed Al Nahyan(Abu Dhabi Crown Prince)

2. 2017 Australian open womens title winner?
Answer: Serena williams 

2.a. 2017 Wimbledon womens title winner?
Answer: Garbine Muguruza

3. 2017 Australian open mens title winner?
Answer: Roger federer

3.a. 2017 Wimbledon  mens title winner?
Answer: Roger federer

4. Who is the newly appointed secretary general of UNITED NATIONS (UN)?   
Answer: Antonio Guterres 

5. who is the winner of miss universe 2016?
Answer: Iris Mittenaere (France)
miss universe 2016

Current affairs new appointments 2017

6. Recently elected Uttar pradesh chief minister?
Answer: Yogi Adityanath 

7. Newly elected Goa Chief Minister ?
Answer: Manohar Parrikar  

8. Who is the present punjab Chief minister?
Answer:  Amarinder Singh

9.Recently elected uttarakhand chief minister?
Answer: Trivendra Singh Rawat

*10. Newly appointed Chief of Air staff 
Answer:   Birender Singh Dhanoa

*11. Recently appointed SEBI (Securities and Exchange Board of India) chairman?
Answer:  Ajay Tyagi

*12.Who is the present Supreme Court Chief Justice of India (appointed from jan-2017)    
Answer: Dipak Misra

*13. Who is the chief of  Research and Analysis Wing (RAW) ?
Answer: Anil Dhasmana

*14.Who is the chief of Intelligence Bureau (IB)?
Answer: Rajiv Jain

*15. Who is the chief of CBI?
Answer: Alok Verma


*16. winner of indian open badminton 2017 ?
Answer: P V Sindhu

*17. India's longest Bridge?
Dhola -sadiya bridge(Assam)

*18. First Indian who won asian squash title  ?
Answer: Joshna Chinappa

 *19. Who is the winner of "2017 World Snooker Championship" ?
Answer:  Mark Selby from England

*20. Recently elected French President?
Answer: Emmanuel Macron  

*21. winner of sultan azlan shah cup 2017?
Answer: Britain( Runner-up: Australia, Third place: India)

*22. who won 2017 phalke award ?Answer: Kasinathuni Viswanath 

*23. 2017 French open Mixed doubles winner?
 Answer: Rohan Bopanna(India) & Gabriela Dabrowski from canada

24.recently elected ireland prime minister?
Answer: Leo Varadkar 

25. Recently appointed chief election commissioner of india?
answer:  Achal Kumar Joti

26. who is the winner of 2017 man booker International prize ?
Answer: David Grossman (book: A Horse Walks Into a Bar) [translated by Jessica cohen]

  26 a. who is the winner of 2017 man booker prize(booker prize)?
   Answer: George saunders(book: lincoln in the bardo)

27. Which cricket team won 2017 champions trophy ?
Answer: Pakistan

28. 2017 womens ICC cricket worldcup winner?
Answer: England (defeated India)

29. Newly elected president of INDIA?
answer: Ram Nath Kovind 

30. Recently appointed Supreme Court Chief Justice of India?
Answer: Dipak Misra

31.where is the venue for 2024 Olympics?

Answer: Paris

31.where is the venue for 2028 Olympics?
Answer: los angeles

32.recently elected , first women president of Singapore ?
Answer: Halimah Yacob

33.winner of Denmark open 2017 badminton series, 2017 Indonesian super series badminton,2017 Australian super series badminton
 Answer: Srikanth Kidambi

34. 2017 Asia cup hockey winner?

 Nobel prize 2017 winners

a. 2017 Nobel Prize in Physics
Answer:Rainer Weiss, Barry C. Barish, Kip S. Thorne

b. 2017 Nobel Prize in Chemistry
 Answer: Jacques Dubochet, Joachim Frank, Richard Henderson

c.  2017 Nobel prize in medicine?
Answer: jeffrey C. Hall, Michael Rosbash, Michael W. Young

 d. 2017  Nobel Prize in Literature
Answer:  Kazuo Ishiguro

e. 2017 Nobel Peace Prize
Answer: International Campaign to Abolish Nuclear Weapons (ICAN)

f. 2017 Economics Nobel prize
Answer: Richard H. Thaler

view more Questions from Indian Constitution

If we miss anything important, ping us on Facebook



  1. The longest bidirectional tunnel in Asia?

    state-of-the-art 10.89-km tunnel between Udhampur and Ramban in Jammu and Kashmir​

    1. Its abt 9 km only!! Check it again!!

  2. Who won the Asian Snooker champion ship?

    Pankaj Advani

  3. Who is the present VP of India?

    Venkaiah Naidu.

  4. 4 questions have come in SSC CGL 2017.... Nice

  5. Jagdish Kherar is not correct now.There is new CJI

    1. present Supreme Court Chief Justice of India (appointed from jan-2017)?
      Answer: Dipak Misra

  6. i am unable to understand the award man booker prize lincoln in the bardo by george saunders also winner of man booker prize or not kindly reply

    1. lincoln in he bardo by george saunders is the winner of man booker 2017....david grossmn and jessica cohen won man booker international prize 2017 for a horse walks into a bar...both are winners but in different categories

    2. man booker 2017 - lincoln in the bardo by george saunders
      man booker international 2017- a horse walks into the bar by david grossman and jessica cohen

    3. man booker international awards are for translated novel from other languages to english

  7. Who is second dalitha( backward class president)in India. Answer. Ramnath kovindh

  8. Post more important current affairs

  9. Newly appointed chief election commissioner of india-OM PRAKASH RAWATH


feel free to comment

Instead of "thanks" post a useful question that you know well, all of us will consider it as your thanks

Please read our Comment Policy about backlinks
or it will be deleted

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...