Custom Search

Current Affairs Questions 2017 : updated

17 comments:

    2017 current affairs Quick reference Questions for  psc, upsc, ssc,and bank exams

*last updated on 22/11/2017.

 
Who is the winner of Miss world 2017 ?
Answer: Manushi chhillar from India

who is the winner of miss earth 2017?
Answer:  karen ibasco from Philippines

who is the winner of 2017 jnanpith award 2017?
Answer: Krishna sobti

 India government's project for relief to rohingya refugee?
answer:  operation insaniyat

who is the winner of 2017 formula1 championship?
Answer: Lewis Hamilton

Which country recently grant citizenship to humanoid robot "Sofia"?
Answer:Saudi Arabia

Which team won Asia cup hockey 2017?
Answer: India (Runner-up: malaysia)

which country won asia cup women's hockey 2017?
Answer: India


Who won 2017 Fifa Men's player of the year?
Answer: Cristiano Ronaldo

Who won 2017 Fifa Women's player of the year?
Answer: Lieke Martens

1.who is the chief guest of 2017 republic day parade?
Answer:   Mohammed bin Zayed Al Nahyan(Abu Dhabi Crown Prince)

2. 2017 Australian open womens title winner?
Answer: Serena williams 

2.a. 2017 Wimbledon womens title winner?
Answer: Garbine Muguruza

3. 2017 Australian open mens title winner?
Answer: Roger federer

3.a. 2017 Wimbledon  mens title winner?
Answer: Roger federer



4. Who is the newly appointed secretary general of UNITED NATIONS (UN)?   
Answer: Antonio Guterres 

5. who is the winner of miss universe 2016?
Answer: Iris Mittenaere (France)
miss universe 2016




Current affairs new appointments 2017



6. Recently elected Uttar pradesh chief minister?
Answer: Yogi Adityanath 

7. Newly elected Goa Chief Minister ?
Answer: Manohar Parrikar  

8. Who is the present punjab Chief minister?
Answer:  Amarinder Singh

9.Recently elected uttarakhand chief minister?
Answer: Trivendra Singh Rawat

*10. Newly appointed Chief of Air staff 
Answer:   Birender Singh Dhanoa

*11. Recently appointed SEBI (Securities and Exchange Board of India) chairman?
Answer:  Ajay Tyagi

*12.Who is the present Supreme Court Chief Justice of India (appointed from jan-2017)    
Answer: Dipak Misra

*13. Who is the chief of  Research and Analysis Wing (RAW) ?
Answer: Anil Dhasmana

*14.Who is the chief of Intelligence Bureau (IB)?
Answer: Rajiv Jain

*15. Who is the chief of CBI?
Answer: Alok Verma

______________________________________________________

*16. winner of indian open badminton 2017 ?
Answer: P V Sindhu

*17. India's longest Bridge?
Dhola -sadiya bridge(Assam)





*18. First Indian who won asian squash title  ?
Answer: Joshna Chinappa

 *19. Who is the winner of "2017 World Snooker Championship" ?
Answer:  Mark Selby from England

*20. Recently elected French President?
Answer: Emmanuel Macron  

*21. winner of sultan azlan shah cup 2017?
Answer: Britain( Runner-up: Australia, Third place: India)

*22. who won 2017 phalke award ?Answer: Kasinathuni Viswanath 

*23. 2017 French open Mixed doubles winner?
 Answer: Rohan Bopanna(India) & Gabriela Dabrowski from canada

24.recently elected ireland prime minister?
Answer: Leo Varadkar 

25. Recently appointed chief election commissioner of india?
answer:  Achal Kumar Joti

26. who is the winner of 2017 man booker International prize ?
Answer: David Grossman (book: A Horse Walks Into a Bar) [translated by Jessica cohen]




  26 a. who is the winner of 2017 man booker prize(booker prize)?
   Answer: George saunders(book: lincoln in the bardo)

27. Which cricket team won 2017 champions trophy ?
Answer: Pakistan

28. 2017 womens ICC cricket worldcup winner?
Answer: England (defeated India)

29. Newly elected president of INDIA?
answer: Ram Nath Kovind 

30. Recently appointed Supreme Court Chief Justice of India?
Answer: Dipak Misra

31.where is the venue for 2024 Olympics?

Answer: Paris

31.where is the venue for 2028 Olympics?
Answer: los angeles



32.recently elected , first women president of Singapore ?
Answer: Halimah Yacob

33.winner of Denmark open 2017 badminton series, 2017 Indonesian super series badminton,2017 Australian super series badminton
 Answer: Srikanth Kidambi

34. 2017 Asia cup hockey winner?
Answer:India


 Nobel prize 2017 winners

a. 2017 Nobel Prize in Physics
Answer:Rainer Weiss, Barry C. Barish, Kip S. Thorne

b. 2017 Nobel Prize in Chemistry
 Answer: Jacques Dubochet, Joachim Frank, Richard Henderson

c.  2017 Nobel prize in medicine?
Answer: jeffrey C. Hall, Michael Rosbash, Michael W. Young

 d. 2017  Nobel Prize in Literature
Answer:  Kazuo Ishiguro

e. 2017 Nobel Peace Prize
Answer: International Campaign to Abolish Nuclear Weapons (ICAN)

f. 2017 Economics Nobel prize
Answer: Richard H. Thaler


view more Questions from Indian Constitution

If we miss anything important, ping us on Facebook

General knowledge - National & International awards

No comments:
 Selected general knowledge questions related to national and international awards.Rare Questions expected for upsc , psc and postal exams

who designed  param veer chakra?
Answer: Savitri Khanolkar


who designed National flag of India?
Answer: pingali venkaya


who designed fifa world cup trophy ?
Answer:  Silvio Gazzaniga


Who designed national emblem of India?
Answer: Dinanath Bhargava


Param Veer Chakra, bharat Ratna, Padma Vibushan, Padma Bhushan, and Padma Shri are produced from?
Answer: alipore Mint, Kolkata

India's highest civilian award, Bharat ratna have design of which leaf?
Answer:  Peepal leaf


More GK questions

Biology GK questions and answers: updated

12 comments:

Biology General knowledge questions and answers

Biology gk questions for PSC ,SSC and RRB exams


1. Which disease is known as Christmas disease ?
Answer: Haemophilia (also known as Bleeder's disease and Royal disease )


2. The seat of memory in the human brain is located in the _______ ?
Answer: Cerebrum


3. Which hormone is known as Emergency Hormone ?
Answer: Adrenalin


4. Total number of bones in human body ?
Answer: 206

*4a. Number of rib bones in human body?
Answer: 24(12 pairs)

5. Total number of Muscles in human body ?
 Answer: 639


6. What is the Enzyme present in Saliva ?
Answer: Ptyalin


7. Covering of brain is called as __________ ?
Answer: Meninges


8.  Covering of Lungs is called as __________ ?
 Answer: Pleura


9. Covering of Heart is called as __________ ?
Answer: Pericardium


10. What is the full form of CAT in CAT scan (CT scan) ?
Answer: Computer Axial Tomograph


11. Who prepared the first Cholera vaccine ?
Answer: Louis Pasteur


12. Who discovered Rabies vaccine ?
Answer: Louis Pasteur


 13. Blood pressure is the pressure exerted by blood on the walls of ________ ?
Answer: arteries

*14. Which part of the body produces the blood cells?
Answer: Bone marrow

Did you know which is the largest lake in Antarctica ?


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...