Custom Search

Important gk questions and answers about Shahjahan

1. What was the early name of Shahjahan ?
Answer: Khurram

2. Which Mughal Empire's period is considered as the Golden Age of Mughal Architecture ?
Answer: Shahjahan

3. Which Mughal Empire is known as the Prince of Builders ?
Answer: Shahjahan

4. Who is the architect of Tajmahal ?
Answer: Uztad Iza

5. Which Mughal Empire built the Redfort ?
Answer: Shahjahan

6. What is the Gate way of Redfort called as ?
Answer: Lahore Gate

7. Which is the biggest masjid in India ?
Answer: Juma Masjid in delhi which is constructed by Shahjahan

8. Who built the famous Peacock Throne ?
Answer: Shahjahan (It was abducted by Nadirshah)


Do you know Who built the Agra Fort ?

Find out the answer in General knowledge



3 comments:

  1. general knowledge quiz
    Which Mughal King is known as "the prince of builder" ?

    Answer: Shahjahan

    ReplyDelete
  2. aurangazeb is also called as alamgir

    ReplyDelete

feel free to comment

Instead of "thanks" post a useful question that you know well, all of us will consider it as your thanks

Please read our Comment Policy about backlinks
or it will be deleted

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...