Custom Search

Current Affairs Questions 2017

3 comments:

    GK and current affairs 2017

*last updated on 1/6/2017.
 
Current affairs Questions for  psc, upsc, and bank exams


1.who is the chief guest of 2017 republic day parade?
Answer:   Mohammed bin Zayed Al Nahyan(Abu Dhabi Crown Prince)

2. 2017 Australian open womens title winner?
Answer: Serena williams 


3. 2017 Australian open mens title winner?
Answer: Roger federer



4. Who is the newly appointed secretary general of UNITED NATIONS (UN)?   
Answer: Antonio Guterres 

5. who is the winner of miss universe 2016?
Answer: Iris Mittenaere (France)
miss universe 2016


Current affairs new appointments 2017


6. Recently elected Uttar pradesh chief minister?
Answer: Yogi Adityanath 

7. Newly elected Goa Chief Minister ?
Answer: Manohar Parrikar  

8. Who is the present punjab Chief minister?
Answer:  Amarinder Singh

9.Recently elected uttarakhand chief minister?
Answer: Trivendra Singh Rawat

*10. Newly appointed Chief of Air staff 
Answer:   Birender Singh Dhanoa

*11. Recently appointed SEBI (Securities and Exchange Board of India) chairman?
Answer:  Ajay Tyagi

*12.Who is the present Supreme Court Chief Justice of India (appointed from jan-2017)    
Answer: Jagdish Singh Khehar 

*13. Who is the chief of  Research and Analysis Wing (RAW) ?
Answer: Anil Dhasmana

*14.Who is the chief of Intelligence Bureau (IB)?
Answer: Rajiv Jain

*15. Who is the chief of CBI?
Answer: Alok Verma

______________________________________________________

*16. winner of indian open badminton 2017 ?
Answer: P V Sindhu

*17. India's longest Bridge?
Dhola -sadiya bridge(Assam)





*18. First Indian who won asian squash title  ?
Answer: Joshna Chinappa

 *19. Who is the winner of "2017 World Snooker Championship" ?
Answer:  Mark Selby from England

*20. Recently elected French President?
Answer: Emmanuel Macron  

*21. winner of sultan azlan shah cup 2017?
Answer: Britain( Runner-up: Australia, Third place: India)

*22. who won 2017 phalke award ?Answer: Kasinathuni Viswanath 

*23. 2017 French open Mixed doubles winner?
 Answer: Rohan Bopanna(India) & Gabriela Dabrowski from canada

If we miss anything important, ping us on Facebook

Lastest GK questions about Famous Women

14 comments:
First women (female or First lady of ) in India General knowledge Questions and Answers


Questions Like "First women in India" is very much confusing to me. Some important gk questions about 'First ladies of India' is given below. Make sure you don't get confused.


1. Who is the First Woman Governer of India ?
Answer: Sarojini Naidu

Notes: 
  • sarojini naidu's birth day is celebrated as national women's day in india on feb 13
  •  sarojini naidu is the first women governor of india
  • sarojini naidu is known as "Nightingale of india"
  • important literary works are "Broken wing","The Golden Threshold","The Bird of Time"



2. Who is the First Female Prime minister of India ?
Answer: Indira Gandhi



3. Who is the first Woman Chief Minister of India ?
Answer: Sucheta Kriplani


4. Who is the First Woman Minister of India ?
Answer: Vijayalakshmi Pandit


5. Who is the First Woman Central Minister of India?
Answer: Rajkumari Amrit Kaur


6. Who is the First Woman Speaker of India ?
Answer: Meira Kumar


7. Who is the First Woman Speaker of a State Assembly ?
Answer: Shano Devi


8. The First Indian Woman who Swam across English channel ?
Answer: Arti Saha


9. The First Indian Woman who Swam across Gibraltar Strait ?
Answer: Arti Pradhan


10. Who is the First Miss World from India ?
Answer: Reetha Faria


11. Who is the First Miss Universe from India?
Answer: Susmitha sen


12. Who is the first Miss India?
Answer: Pramila Esther Abraham


* 13. Who is the first woman IPS ?
Answer: Kiran Bedi


* 14. Who was the first woman IAS ?
Answer: Anna Malhotra


* 15. Who was the first Woman High court Judge ?
Answer:  Anna Chandy


* 16. Who was the first female Chief Justice of High court ?
Answer:  Leila Seth


* 17. Who was the first Lady Magistrate ?
Answer: Omana Kunjamma


* 18. Who is the first woman to become Chief Election Commissioner of India ?
Answer: V.S. Ramadevi


* 19. Who is the first Indian woman to win Nobel Prize ?
Answer: Mother Teresa


* 20. Who is the first woman to win Bharat Ratna ?
Answer: Indira Gandhi

* newly updated


Did you know What is the maximum age for the President ?


For important current affairs questions visit Latest General Awareness Questions

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Online combine study