Custom Search

Previously asked mathematics question solved

1 comment:

Previously asked maths questions from numbers for competitive exams


This type of questions often seen in competitive exams, try it...


1. Difference of 2 number is 11 and their product is 60, find the sum of numbers  ?

If you try to solve this question without using equation, it will consume too much time.. so use this equation..


(X + Y)2 = (X - Y)2 + 4 XY


We have     X-Y = 11  and  XY = 60 

hence

(X + Y)2 = 112 + 4 x 60

(X + Y)2 = 121 + 240

(X + Y)2 =  361

X + Y = 19


For more maths questions visit http://importantquestionsabout.blogspot.in/p/maths.html

Questions for competitive exams

24 comments:


1. Who is the chairman of 7th pay commission ?
answer: Justice Ashok Kumar Mathur




2. Who is the new CEO of Microsoft ?
answer: Satya Nadella 



3. Who become the first women umpire in ICC Panel ?
 answer: Kathy Cross


4. Which is the fastest supercomputer in the world ?
answer:  Tiahne-2

5. Which is the first  Indian state to achieve over 100% sanitation ?
answer: Sikkim

6. which country joined Euro zone as its 18th member ?
Answer: Latvia joined  as 18th member


7.  which space organisation has launched carbon observatory-2 ?
Answer: NASA

8. India's 1st post office savings bank ATM inaugurated at which place ?
Answer:  Head Post Office in Thyagaraya Nagar , chennai

9 . India's 1st post office savings bank ATM inaugurated by ?
Answer:   P. Chidambaram (Union Finance Minister)



1. where is the headquarters of o.p.c.w organization for the prohibition of chemical weapons ?
Answer:  The Hague, Netherlands

2. Bocskai International Tournament is related to which game?
Answer:  boxing

3. What is the birth place of Adolf Hitler
Answer: Austria

4. where is the headquarters of WWF International ?
Answer: Gland, Switzerland 

5. what is the national game of Spain?
Answer: bull fighting 

*6. In 1951, five year plan started in India.

*7. 12th 5 Year Plan (2012-2017) 

*8.  Main Theme of 12th Five year Plan “Faster, Sustainable & more inclusive growth".

*9. India’s NATIONAL TECHNOLOGY DAY----------- 11 May 


*10 . What is the full form for ANMI?
Answer : Association of National Exchanges Members of India (ANMI)

 
*11 . Head quarters of international maritime organisation?
Answer : London


*12. Who is the author of devdas? 
Answer: Sarat Chandra Chattopadhyay 
* newly updated

 for more current affairs questions visit current affairs - person's in news

GK questions about earth's atmosphere

4 comments:
Earth's atmosphere is a very important area for all competitive exams. Let's discuss some important questions from earth's atmospheric layers.


1. Which is the most abundant gas in earth's atmosphere  ?
answer: Nitrogen 


2. What is the percentage of oxygen in earth's atmosphere ?
answer: 21 % 


3. Which is the most abundant noble gas in earth's atmosphere ?
answer: Argon 
atmosphere questions

4. Which is the lower most layer in earth's atmosphere ?
answer: Troposphere 


5.  Weather phenomena like cloud, rain, snow, storm etc are formed in which atmospheric layer of earth ?
answer: Troposphere



6. In which atmospheric layer the phenomenon Aurora Borealis occurs ?
answer: Thermosphere


* Which is the device used to measure atmospheric pressure?
Answer: barometer
More related gk questions will be added soon !!!!!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Online combine study