Custom Search

Current affairs October - 2013

Daily current affairs bits for all job seekers . Current Affairs related to India , world and sports


1. Winner of 2013 Shanghai Masters title ?

2.Name the cyclone which was hit to Indian states Odisha and Andhra pradesh ?
Answer: Phailin

3.Typhoon Nari was hit over which country ?
Answer: Philippines


4. 2013 Nobel prize for economics winner?

Answer: Robert Shiller, Eugene Fama, and Lars Peter Hansen

Other Nobel prize winners List

5. Name the UIDAI chairman who was recently in news?

Answer:  Nandan Nilekani

6. What is the full form for " NDMA" ?
Answer :  National Disaster Management Agency

7. Newly appointed India's hockey coach ? Answer: Terry Walsh

8. Man Booker prize 2013 winner? Answer : Eleanor Catton

9. What is the nationality of  Eleanor Catton? answer : New Zealand

10. who is the youngest man booker prize winner?
Answer : Eleanor Catton



Who is the winner of DSC Prize for South Asian Literature 2013 ?
Answer: Jeet Thayil (Narcopolis)

Recently elected sbi first women chairperson

answer:  arundhati bhattacharya


Which country was hit by Hurricane Raymond?
Answer:  Mexico 
 
what is name for India's Mars mission?
Answer : Mangalyaan


5 comments:

feel free to comment

Instead of "thanks" post a useful question that you know well, all of us will consider it as your thanks

Please read our Comment Policy about backlinks
or it will be deleted

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Online combine study