Custom Search

General awareness for banking and upsc exams

GK Questions for Bank and upsc Exams


1. What is the full form of FIMI ?

Ans:- Federation of Indian mineral industries .

2. What is the full form of EEZ ?

Answer: - Exclusive Economic zone 

3.Where is "Preah Vihear Temple"  situated ?
Answer:- Preah Vihear Temple is situated at  Thailand - Cambodian boarder .

4. Agenda21 is related to _____________?

Answer: - Earth Summit ( Rio Summit on 14 June 1992)

5. What is the full form of WPI ?

Answer: Whole Sale Price Index

6. Members of Shanghai cooperation organization are?

Answer: China, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Russia, Tajikistan, and Uzbekistan

7. Who is the author of the book "Room of many colors"  recently published ?

Answer:- Ruskin Bond


8. International Day of Disappeared ?

Answer:- August 30 

           June 8 is celebrated as world ocean day 

           FIDE was founded in Paris, France on July 20, 1924


9. What is the full form for NEFT ?

Answer: National Electronic Fund Transfer
[ibps PO Exam 2011]

10. Different types of bank accounts ?

Answer:

Fixed or terms deposit
Savings deposit
Current deposit or current a/c
Recurring deposit


[ibps PO Exam 2011

5 comments:

  1. What is the full form for fide?

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  2. what is the full form for trai ?
    Answer :Telecom Regulatory Authority of India

    ReplyDelete

feel free to comment

Instead of "thanks" post a useful question that you know well, all of us will consider it as your thanks

Please read our Comment Policy about backlinks
or it will be deleted

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...