Custom Search

General knowledge


General knowledge questions for competitive exams and quiz


1. Which countries are separated by 38th parallel ?
Answer:  North Korea and South Korea


2. What is the maximum length of a day in pole ?
Answer: 6 month

Siliguri Corridor gk questions
3. What is the name of corridor, connects north-eastern states to the rest of India which is known as Chicken's Neck ?
Answer: Siliguri Corridor


4. Who is the creator of painting Boy with a pipe ?
Answer:  Pablo Picasso


5. Who presented the first budget in India (1860) ?
Answer: James Wilson


6. Which is the first country to get a loan from world bank ?
answer: France


* 7. The top secret 'Operation Lal Dora' which is recently in news is related to which incident ?
Answer: Landing of Indian troops in Mauritius


* 8. What is the name of border line that separates USA and Canada ?
answer: 49th parallel


* 9. Which is the largest soil group in India ?
Answer: Alluvial soil


* 10. Cartography is the study of ?
answer: Map


*11. Who developed the system of latitude and longitude ?
Answer: Eratosthenes


* 12. Which river crosses the equator twice in its flow ?
answer: Congo River

* newly updated gk questions


Did you know who was the first Women  DGP (Director General of Police) in India ?

5 comments:

feel free to comment

Instead of "thanks" post a useful question that you know well, all of us will consider it as your thanks

Please read our Comment Policy about backlinks
or it will be deleted

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...