Custom Search

General knowledge bits

 General knowledge Quiz questions


1. Which US state has the nickname Mother of presidents ?
Answer: Virginia


2. Who is the first union minister of India to resign from office ?
Answer: R. K. Shanmukham Chetty
Quiz questions

3. Who used the term "Robot" first ?
Answer: Karel Capek


4. How many members are nominated by President in Rajya Sabha ?
 Answer: 12


5. How many members are nominated by President in Lok Sabha ?
answer:  2


6. National sports day is observed on ?
Answer: August 29 


7. In which year was the first Amendment of the Constitution of India enacted ?
Answer: 1951


Did you know which acid present in Tea ?

1 comment:

  1. General knowledge quizJune 7, 2013 at 10:03 PM

    Who is the first badminton player to win a Olympic medal for India ?

    answer: Saina Nehwal

    ReplyDelete

feel free to comment

Instead of "thanks" post a useful question that you know well, all of us will consider it as your thanks

Please read our Comment Policy about backlinks
or it will be deleted

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Online combine study