Custom Search

Previously asked bank exam General knowledge questions

Important general knowledge questions about Banks for 2013 competitive exams like  Bank Clerk, Bank Po and IBPS exam



1. Which is the First Bank in India ?
Answer: Bank of Hindustan


2. Which is the first Bank managed by Indians ?
Answer: Oudh Commercial Bank


3. Which is the first bank started with Indian capital (Indian owned bank) ?
Answer: Punjab National Bank


4. Which is the first foreign Bank in India ?
Answer:  Chartered Bank


5. Which is the first bank to get ISO certificate ?
Answer: Canara Bank


6. Which is the first  bank in India to start its branches outside India ?
Answer: Bank of India


7. Which is the first bank in India to introduce ATM ?
Answer: H.S.B.C bank


8. Which is the oldest public bank in India ?
Answer: Allahabad Bank


9. Which is the paper used for making Indian currency ?
Answer: Rag


10. The currency of IMF is known as ?
Answer: SDR (Special Drawing Rights)


11. Which is known as Artificial currency or Paper Gold ?
Answer: SDR


Did you know which is the highest paying tennis tournament in the world ?

No comments:

Post a Comment

feel free to comment

Instead of "thanks" post a useful question that you know well, all of us will consider it as your thanks

Please read our Comment Policy about backlinks
or it will be deleted

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Online combine study