Custom Search

Chemistry General knowledge questions

General knowledge questions about chemistry

10 important general knowledge bits from Chemistry


1. Gun Powder is a mixture of  ______ ?
Answer: Sulphur, Carbon and Nitre


2. Which is the only liquid nonmetal ?
Answer: Bromine


3. The first metal used by man was _____ ?
Answer: Copper


4. Which is the Most abundant Noble gas in the air ?
Answer: Argon


5. Which metal is present in Insulin ?
Answer: Zinc


6. Which metal is present in human tears ?
Answer: Zinc


7. Which metal is present in chlorophyll ?
Answer: Magnesium


8. Which metal is present in Sindur (the sacred material of Hindus) ?
Answer: Lead



9. Which metal is present in hemoglobin ?
Answer: Iron


10. Which is the Alkali metal used in photovoltaic cell ?
Answer: Cesium


Did you know which is the first Indian bank to Introduce internet banking ?

2 comments:

  1. Important gk questions

    Positively charged electrode is known as ?

    Answer : Anode.

    ReplyDelete
  2. chemistry gk questions

    Which metal is seen in bone ?

    Answer: Calcium

    ReplyDelete

feel free to comment

Instead of "thanks" post a useful question that you know well, all of us will consider it as your thanks

Please read our Comment Policy about backlinks
or it will be deleted

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Online combine study