Custom Search

World Famous Fathers: General Knowledge Questions


Important Computer Questions for Secretariat assistant exam and UPSC exams

 Important and unimportant GK questions about Information Technology (IT) and fathers.



1. Who is the Father of Computer ?
Answer: Charles Babbage


2.  Who is the Father of Computer Science ?
Answer:  Alan Turing


3. Who is the Father of artificial intelligence ? 
Answer: Alan Turing


4. Who is the Father of Personal Computer ?
Answer: Henry Edward Roberts


5. Who is the Father of Binary Code  ?
Answer: Eugene Paul Curtis


6. Who is the Father of Binary Digit Computer  ?
Answer:  Konrad Zuse (worlds first binary digit computer >> Z1)



7. Who is the Father of Digital Computer  ?
Answer: Howard Aiken


8. Who is the Father of Electronic Digital Computer  ?
Answer: John Vincent Atanasoff


9. Who is the Father of Analog Computer  ?
Answer: Lord Kelvin


10. Who is the Father of Super Computer  ?
Answer: Seymour Cray


11. Who is the Father of Indian Super Computer  ?
Answer: Vijay Bhatkar


12. Who is the Father of Information Technology  ?
Answer: Claude Shannon



Did you know Which Substance is known as Philosopher's wool ?

2 comments:

feel free to comment

Instead of "thanks" post a useful question that you know well, all of us will consider it as your thanks

Please read our Comment Policy about backlinks
or it will be deleted

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...