Custom Search

General Knowledge Questions Computer

Important and previously asked Gk questions about Computer (Information Technology)

1. Who is known as father of computer ?
Answer: Charles Babbage

2. Who is the father of World Wide Web ?
Answer: Tim Berners Lee

3. Who invented Computer Mouse ?
Answer: Douglas Carl Engelbart

4. Who is the founder of Hotmail ?
Answer: Sabeer Bhatia

5. Which day is observed as Computer Literacy Day ?
Answer: December 2

6. Which company introduced mouse as an input device ?
Answer: Apple corporation

7. Which is the first Personal computer ?
Answer: The Altair

8. A group of 4 bits is called as ?
Answer: Nibble

9. Where is first Techno park in India situated ?
Answer: Trivandrum (Kerala)

10. India's first private Internet Service Provider ?
Answer: Satyam Infoway Ltd

11. Who wrote the autobiography  'Passage from Life of a Philosopher' ?
Answer: Charles Babbage

Did you know from Which country Indian Constitution Borrowed Amendment ?


feel free to comment

Instead of "thanks" post a useful question that you know well, all of us will consider it as your thanks

Please read our Comment Policy about backlinks
or it will be deleted

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Online combine study