Custom Search

Important Gk years

Years updated in October

Visit Our Home Page to get "Remembrance Of Year" alert.

Its a weekly report of Learn a Important "Year" Everyday programme.
Studying Year is very difficult that's why we started An Important Year A Day programme. These questions include Previously asked years, Frequently asked years, Important years for competitive exams.


Years updated in July

Years updated in August

Years updated in September


46. When did Indian Railway Nationalised ?
Answer: in 1951 


47. When did Sriranga Pattanam Treaty Signed ?
Answer: in 1792 


48. In which year Paralympic games officially started ?
Answer: in 1960


49. In which year American Declaration Of Independence signed ?
Answer: in 1776


50. In which year Magna carta signed ?
Answer: in 1215 


51. In which year Right To Information Act came into effect?
Answer: in 2005 October 12


52. In which year National Stock Exchange of India (NSE) founded ?
Answer: in 1992


53. In which year Kyoto Protocol signed ?
Answer: in 1997


54. In which year Kyoto Protocol work on effect ?
Answer: in 2005


55. In which year Microsoft founded ?
Answer: in 1975


56. In which year Red cross started ?
Answer: in 1863


57. In which year Red cross started in India ?
Answer: in 1920


58. In which year Synod of Diamper (Synod of Udayamperoor) happened ?
Answer: in 1599


59.In which year Goa  Liberated from Portuguese ?
Answer: in 1961


60. In which year Goa  state formed ?
Answer: in 1987


For Gk questions visit http://importantquestionsabout.blogspot.in/2012/07/official-residence-of-countries-gk.html

1 comment:

  1. Hurrah, that's what I was looking for, what a stuff! existing here at this web site, thanks admin of this site.
    Here is my web-site :: become

    ReplyDelete

feel free to comment

Instead of "thanks" post a useful question that you know well, all of us will consider it as your thanks

Please read our Comment Policy about backlinks
or it will be deleted

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...