Custom Search

frequently asked gk years

Years updated in September

Visit Our Home Page to get "Remembrance Of Year" alert.

Its a weekly report of Learn a Important "Year" Everyday programme.
Studying Year is very difficult that's why we started An Important Year A Day programme. These questions include Previously asked years, Frequently asked years, Important years for competitive exams.


Years updated in July

Years updated in August


31. When did saka era started ?
Answer: AD 78


32. When did Project Tiger Scheme started in India ?
Answer: in 1973


33. When did NSG (National Security Guards) formed in India ?
Answer: in 1984


34. When did the Chauri-Chaura incident happened ?
Answer: in 1922


35. When did arya samaj founded ?
Answer: in 1875


36. When did Prarthana samaj founded ?
Answer: in 1867


37. When did brahmo samaj founded ?
Answer: in 1828


38. When did Sati Abolished in India ?
Answer: in 1829


39. When did Chernobyl disaster happened ?
Answer: in 1986 April 26


40. When did Saka Calendar Adopted as the National Calendar of India ?
Answer: in 1957


41. When did Rajdhani Express Started it's maiden journey ?
Answer: in 1969


42. When did Dowry Prohibition Act was passed in India ?
Answer: in 1961


43. When did the Voting age was reduced from 21 years to 18 years in India ?
Answer: in 1988


44. When did Halley's Comet last appeared in the inner Solar System?
Answer: in 1986


45. When did International Atomic Energy Agency formed ?
Answer: in 1957 


Years updated in October

No comments:

Post a Comment

feel free to comment

Instead of "thanks" post a useful question that you know well, all of us will consider it as your thanks

Please read our Comment Policy about backlinks
or it will be deleted

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...