Custom Search

Confusing Questions Latest: 2012 Gk

Confusing Facts Part 5


1. Who is Known as 'Guru Dev' ?
Answer: Rabindranath Tagore

2. Who is known as 'Guruji' ?
Answer:Sadashiva Golkar


3. Who is known as 'Grand Old Lady of Indian Nationalism' ?
Answer: Anie Basent

4. Who is known as 'Mother of Indian National Movement' ?
Answer: Madam Bhikkaji Kama


5. Where is Tuberculosis Research Center Situated ?
Answer: Chennai

6. Where is National Tuberculosis Institute Situated ?
Answer: Bangalore


7. Who founded Indian Institute of Science ?
Answer: J.R.D Tata

8 .Who founded Indian Academy of Science ?
Answer: C.V Raman


9. Who is Known as Shahid-e-Azam ?
Answer: Bhagath Sing

10. Who is Known as Qaid-e-Azam ?
Answer: Muhammad Ali Jinna


11. Who founded 'Servants of India' ?
Answer: Gopal Krishna Gokhale

12. Who founded 'Servants of God' ?
Answer: Khan Abdul Gaffer Khan

13. What is the Full Form of 'I.O.A' ?
Answer: Indian Olympic Association

14. What is the Full Form of 'I.O.C' ?
Answer: International Olympic Committee

For more confusing questions Visit Lastest GK questions about Famous Women
 &
Latest confusing questions 2013

2 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Confusing GK questions

    1. Who is known as Aquinas of Hinduism ?
    Answer: Shankaracharya

    2. Who is known as Calvin ofHinduism ?
    Answer: Dayananda Saraswati

    3. Who is known as Constantine of Hinduism ?
    Answer: Swami Vivekananda

    4. Who is known as Constantine of Buddhism ?
    Answer: Asoka


    For more confusing questions visit Confusing questions Part2

    ReplyDelete

feel free to comment

Instead of "thanks" post a useful question that you know well, all of us will consider it as your thanks

Please read our Comment Policy about backlinks
or it will be deleted

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Online combine study