Custom Search

Confusing GK questions and answers

confusing Facts part 2


1. Which is the deepest point in the Atlantic Ocean ?
Answer: Puerto Rico Trench

2. Which is the deepest point in the Indian Ocean ?
Answer: Diamantina Trench

3. Which is the deepest point in the Arctic Ocean ?
Answer: Eurasian Basin


4. Which is the first National park in the world ?
Answer: Yellowstone National Park
5. Which is the first National park in India ?
Answer: Jim Corbett National Park



6. Who is the first Indian Field marshal ?
Answer: Sam Manekshaw

7. Who is the first Indian Air Force Marshal ?
Answer: Arjan Singh

8. Who is the Second Indian Field marshal ?
Answer: km kariyapp



9. The study of Brain is known as ?
Answer: Phrenology

10. The Study of Kidney is known as ?
Answer: Nephrology



11. Which is the Longest Cave in the world ?
Answer: Mammoth Cave

12. Which is the Deepest Cave in the world ?
Answer: Krubera Cave



13. Who is known as Lokamanya ?
Answer: Bal Gangadhar Tilak

14. Who is known as Loknayak ?
Answer: Jayaprakash Narayanan



15. Who invented ECG ?
Answer: Einthoven

16. Who invented EEG ?
Answer: Hans Berger



* 17. Which state is known as the Egg bowl of India ?
Answer: Andhra Pradesh

* 18. Which place is known as the Egg bowl of India ?
Answer: Namakkal  in Tamil Nadu




* newly updated
For more questions visit confusing Questions part 1


Did you know which dance is known as the "Ballet of East" ?


No comments:

Post a Comment

feel free to comment

Instead of "thanks" post a useful question that you know well, all of us will consider it as your thanks

Please read our Comment Policy about backlinks
or it will be deleted

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...