Custom Search

Official Residence of Countries: Gk questions

No comments:

Residence of presidents and prime ministers in countries


The Official Residence of Prime Minister of Canada =>> 24 Sussex Drive

The President House of Bangladesh =>> Bangabhaban

# The Official Residence of President of Kyrgyzstan =>> White House

# The Official Residence of President of United States =>> White House

The Official Residence of President of South Korea =>> Blue House

The Official Residence of President of Pakistan =>> Aiwan-e-Sadr

The Official Residence of Thailand =>> Chitralada Palace

The Official Residence of Prime Minister of Sri Lanka =>> Temple Trees

More will be after you studied this

Important Airlines of the World: 2016 latest

No comments:
Some countries and Airlines

Quantas
=>> Australia

Aeroflot =>> Russia

JAL =>> Japaneese Air Lines

Garuda =>> Indonesia

Ariana =>> Afghanistan

Cathey Pacific =>> Hong Kong

SAS =>> Scandinavian Countries

KLM =>> Netherland

Lufthansa =>> Germany

Iberia airlines =>> Spain

Druk Air =>> Bhutan

Biman =>> Bangladesh

Etihad , Emirates Airlines =>> UAE

Virgin Atlantic =>> Britain

* Copa Airlines =>> Panama

* Air Links =>> Ireland

* Olympic Airlines =>> Greece

* Brussels Airlines =>> Belgium

* newly updated
Did you know what is Phrenology ?


Important questions about Khilji Dynasty

3 comments:
Important Facts about Khilji Dynasty

1. Who founded the Khilji Dynasty ?
Answer: Jalaludin Khilji (Malik Firoz)


2. When did Khilji Dynasty founded ?
Answer: AD 1290


3. What is the Original name of Alauddin Khilji ?
Answer: Ali Gurshap


4. Who was the First Muslim ruler to attack South India ?
Answer: Alauddin Khilji


5. Who built 'Siri Fort' in Delhi ?
Answer: Alauddin Khilji


6. Who took the title 'Sikandar-i-Saini' or 'Second Alexander' ?
Answer: Alauddin Khilji


7. Who was the Court poet of Alauddin Khilji ?
Answer: Amir Khusru

8. Who is known as "Parrot of India" ?
Answer: Amir Khusru


9. Who was the prime minister and commander in chief of Alauddin Khilji ?
Answer: Malik Kafur

10. Where was the capital of Khilji Dynasty ?
Answer: Delhi


11. Who was the last ruler of Khilji Dynasty ?
Answer: Mubarak Shah Khilji


Did you know where is Sunderbans National Park situated ?
Visit for more

Confusing GK questions and answers

No comments:
confusing Facts part 2


1. Which is the deepest point in the Atlantic Ocean ?
Answer: Puerto Rico Trench

2. Which is the deepest point in the Indian Ocean ?
Answer: Diamantina Trench

3. Which is the deepest point in the Arctic Ocean ?
Answer: Eurasian Basin


4. Which is the first National park in the world ?
Answer: Yellowstone National Park
5. Which is the first National park in India ?
Answer: Jim Corbett National Park



6. Who is the first Indian Field marshal ?
Answer: Sam Manekshaw

7. Who is the first Indian Air Force Marshal ?
Answer: Arjan Singh

8. Who is the Second Indian Field marshal ?
Answer: km kariyapp



9. The study of Brain is known as ?
Answer: Phrenology

10. The Study of Kidney is known as ?
Answer: Nephrology



11. Which is the Longest Cave in the world ?
Answer: Mammoth Cave

12. Which is the Deepest Cave in the world ?
Answer: Krubera Cave



13. Who is known as Lokamanya ?
Answer: Bal Gangadhar Tilak

14. Who is known as Loknayak ?
Answer: Jayaprakash Narayanan



15. Who invented ECG ?
Answer: Einthoven

16. Who invented EEG ?
Answer: Hans Berger



* 17. Which state is known as the Egg bowl of India ?
Answer: Andhra Pradesh

* 18. Which place is known as the Egg bowl of India ?
Answer: Namakkal  in Tamil Nadu




* newly updated
For more questions visit confusing Questions part 1


Did you know which dance is known as the "Ballet of East" ?


General knowledge Confusing Questions & Answers

2 comments:
Confusing Facts Part 4


1. Who discovered the planet Neptune ?
Answer: Johann Galle

2. Who discovered the planet Uranus ?
Answer: William Herschel



3. What is the Chemical name of Caustic Lotion ?
Answer: Silver Nitrate

4. What is the Chemical name of Caustic Soda ?
Answer: Sodium Hydroxide

5. What is the Chemical name of Caustic Potash ?
Answer: Potassium Hydroxide

6. What is the Chemical name of Gypsum ?
Answer: Calcium Sulphate

7. What is the Chemical name of Plaster Of Paris ?
Answer: Calcium Sulphate

8. What is the Chemical name of Carborundum ?
Answer: Silicon Carbide



9. What is Silviculture ?
Answer: Forest Planting
10. What is Olericulture ?
Answer: Olericulture is the science of vegetable growing

11. What is Arboriculture ?
Answer: Cultivation of Tree

12. What is Viticulture ?
Answer: Cultivation of Grape


For more GK confusing questions and answers visit http://importantquestionsabout.blogspot.com/2012/07/general-knowledge-2012-confusing.html

Simple but Important GK questions

No comments:
Vitamin Deficiency Diseases


Vitamin A
=>> Nightblindness, Xerophthalmia

Vitamin B1 =>> BeriBeri

Vitamin B5 =>> Pellagra

Vitamin B12 =>> Pernicious anaemia

Vitamin B6 =>> Nervousness and insomnia

Vitamin B2 =>> Cracking of skin

Vitamin C =>> Scurvy

Vitamin D =>> Rickets

Vitamin K =>> Delay in blood coating


* 1. Who discovered Vitamin ?
Answer: R.C Funk

* 2. Who discovered Vitamin B1 (Thiamine) ?
Answer: R.C Funk

* 3. Which vitamin destroies in sunlight ?
Answer: Vitamin B2

* 4. Which Vitamin is known as Vitamin H ?
Answer: Biotin

* 5. Which Vitamin is known as Vitamin G ?
Answer: Riboflavin

*newly updated


For more Facts about Vitamin visit http://importantquestionsabout.blogspot.com/2012/06/gk-2013-ibps-questions.html

Temples and Its Builders: GK Questions 2012

No comments:
Temples and Associated Dynasty Ruler


Rathas at Mahabalipuram
=>> Narsimha Varman 1

Shore Temple (Mahabalipuram) =>> Narsimha Varman 2

Khajuraho Temples (Madhya Pradesh) =>> Chandellas

Meenakshi Temple (Madurai) =>> Nayak Rulers

Brihadeswara Temple (Tanjavur) =>> Raja Raja Chola

Chunnakesava Temple (Belur) =>> Vishnuvardhana

Shiva Temple (Tanjavur) =>> Raja Raja Chola

Lingaraja Temple (Bhuvaneswar) =>> Eastern Gangarubs

Kailas Temple (Ellora) =>> Krishna 1


Did you know who wrote the book Gita Govinda ?


National Sports and Game: general knowledge questions

No comments:
Country and their National sports

USA =>> Baseball

* Canada =>> Ice Hockey

India, Pakistan =>> Hockey

* Indonesia, Malaysia =>> Badminton

* China =>> Table Tennis

* Scotland =>> Rugby

Australia =>> Cricket

* important
For Confusing Gk questions visit http://importantquestionsabout.blogspot.com/2012/07/general-knowledge-2012-confusing.html

General knowledge: Ancient Books and Authors

3 comments:
1. Banabhatta Wrote the book =>> Harsha Charita, Kadambari

2. Megasthenes Wrote the book =>> Indica

3. Vishnu Sharma Wrote the book =>> Pancha Thantra

4. Vaghbata Wrote the book =>> Ashtangahridya

5. Aswaghosh Wrote the book =>> Buddha Charita

6. Chanakya Wrote the book =>> Arthasastra

7. Bhaskaracharya Wrote the book =>> Siddhanta Shiromani

8. Jayadeva Wrote the book =>> Gita Govinda

9. Panini Wrote the book =>> Ashtadhyayi

10. kalidasa Wrote the book =>> Abhijana Sakunthalam, Raghu Vansa, Kumara Sambhavam, Ritu Samhara, Malavikagnimitra, Meghdoot

11. Vatsyayana Wrote the book =>> Nyaya Bhashyam

12. Bharata Muni Wrote the book =>> Natya Sastra

13. Sudraka Wrote the book =>> Mricchakatika

14. Ilanko Atikal Wrote the book =>> Silapathikaram


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...